|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:14 | 03.28.2024

Посадили 87 гектарів нового лісу

Цьогоріч весняна лісокультурна кампанія почалася рано. Причини цьому – винятково тепла зима та брак вологи.

1alisniginТож лісівникам довелося працювати хоч і швидко, але надзвичайно ретельно, адже при таких погодних умовах дати життя новому якісному лісу надзвичайно важко. Саме тому посадці передувала кропітка праця: заготівля лісового насіння, його обробка, відбір та збереження у спеціальних холодильних камерах, вирощування високопродуктивних сіянців, очистка ділянок та підготовка ґрунту. Не дивлячись на складнощі, працівники ДП «Ніжинський лісгосп» спрацювали «на відмінно»: були створені культури дуба та сосни на площі 87 Га (висаджено понад 441 тисячу сіянців). 

Для того, щоб забезпечити осінню лісокультурну кампанію власним якісним садивним матеріалом, у розсадниках, теплицях та коробах ніжинські лісівники висіяли насіння на загальній площі 0,429 Га.

Тож основну роботу зробили – дали життя новому лісу, але його подальша доля залежить не тільки від лісівників. Брак вологи, шкідники, «чорні» лісоруби, а також вогонь – справжні вороги лісу. Та якщо природу контролювати складно, але все ж певні корективи внести можна (наприклад, що стосується шкідників), то з несвідомими людьми ситуація критична. Хоча лісова охорона ДП «Ніжинський лісгосп» цілодобово стоїть на захисті зелених насаджень, часто трапляються випадки і незаконної порубки, і підпалу сухої трави, вогонь з якої переходить до лісу і знищує не тільки стиглі дерева, у які не одне покоління лісівників вкладало сили і душу, але й тварин та комах. 

1alisnigin2

Тож  лісівники ще раз закликають бути свідомими та берегти природу, частинкою якої є і ми!

 

Прес-служба ДП «Ніжинський лісгосп»

Схожі матеріали (за тегом)