|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:26 | 03.29.2024

Батька визнали хворим

У листопаді 2019 року в місті Ніжин сталася моторошна подія. 31-річний батько, перебуваючи зі своїм малолітнім сином у власному будинку, несподівано наніс хлопчику чотири удари ножем у ділянку голови та тулуба, чим спричинив останньому тілесні ушкодження, що належать до категорії тяжких.

1abnigokДитину одразу ж доправили до реанімації, де надали їй першу допомогу. Зараз життю хлопчика нічого не загрожує.

Нападнику повідомлено про підозру у вчиненні суспільно небезпечного діяння, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Під час досудового розслідування з метою встановлення психічного стану підозрюваного проведено судово-психіатричну експертизу, відповідно до висновку якої останній, за своїм психічним станом на період часу, до якого належить суспільно небезпечне діяння, у вчиненні якого він підозрюється, був позбавлений здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними.

За результатами досудового розслідування Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду клопотання про застосування до вказаного громадянина примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з суворим наглядом.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)