|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:33 | 03.28.2024

Вилучили 820 літрів алкофальсифікату

На Чернігівщині припинена реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв

Прокуратура Чернігівської області спільно з ГУ ДФС в області припинили реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв у ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1, ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів).  Під час обшуків вилучено близько 820 літрів лікеро-горілчаних виробів орієнтовною вартістю 165 тис. грн. та 540 марок акцизного податку з візуальними ознаками підробки.

За версією слідства, у Чернігівській області реалізовувався фальсифікований алкоголь під виглядом продукції торгових марок «Хортиця», «Хлібний дар», «Немиров», які були марковані підробленими марками акцизного податку. Зазначений товар виготовлявся із сировини сумнівного походження, а тому міг становити небезпеку для життя та здоров’я споживачів.

Збут такої продукції здійснювався через закриті групи мобільних додатків «Viber» та «WhatsApp», а також торгівельну мережу області.

Наразі встановлено повний ланцюг постачання незаконно виготовленої алкогольної продукції від виробника до роздрібних реалізаторів. Досудове розслідування триває. 

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі матеріали (за тегом)