|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:42 | 04.18.2024

Співпраця задля безпечного харчування

У Бобровицькому, Сосницькому та Варвинському районах фахівці Держпродспоживслужби активно співпрацюють з освітянами і підприємцями

Спеціалісти Бобровицького районного управління Держпродспоживслужби взяли участь у нараді з керівниками загальноосвітніх закладів міста стосовно дотримання основних вимог до якості та безпечності харчових продуктів і впровадження на харчоблоках шкіл системи НАССР. Зокрема, обговорювались процедури, засновані на принципах НАССР, та  обов’язки операторів ринку.

Також під час наради йшлося про дотримання гігієнічних вимог при розробці розкладів уроків і правильного навантаження на 1 дитину та при складанні перспективних двотижневих меню на весняний період.

Акцентувалась увага на посиленні дезрежиму в закладах освіти у зв’язку з погіршенням ситуації щодо захворюваності  на грип та ГРВІ.

1prodspo

Їх профілактика у шкільних колективах була і в центрі уваги учасників зустрічі, що відбулась у відділі освіти, культури, молоді та спорту Сосницької райдержадміністрації. Фахівці територіального управління Держпродспоживслужби поінформували присутніх про методи попередження появи у навчальних закладах інфекційних захворювань.

Згодом вони зустрілися із суб’єктами господарювання, які займаються роздрібною торгівлею харчової продукції, щоб обговорити з ними ситуацію по впровадженню системи НАССР. З-поміж іншого йшлося про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, в тому числі без медичних книжок.

На цьому наголошували під час спілкування з місцевими підприємцями і спеціалісти Варвинського районного управління Держпродспоживслужби, які спільно з  представниками селищної ради здійснювали роз’яснювальну роботу у точках оптової і роздрібної торгівлі

Схожі матеріали (за тегом)