|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:38 | 03.29.2024

У Корюківці відкрили «КУБ»

Провести змістовно та цікаво своє дозвілля корюківчани можуть у міському молодіжному центрі «КУБ», що віднедавна запрацював у районному центрі.

Заклад розміщений у колишньому господарському приміщенні. Це декілька кімнат з новеньким ремонтом і відповідним обладнанням. Тут є ігрова з безліччю настільних ігор, просторий кінозал зі стільцями та м’якими пуфами, робочий кабінет, кухня тощо.

1akubkor

Відвідувати центр можна у зручний для кожного час. Заклад працює без обідньої перерви з 9:00 до 22:00 у понеділок-суботу та з 11:00 до 22:00 у неділю.

Невдовзі у центрі планують запровадити різні клуби, приміром, з програмування та гри на гітарі, фотоклуб. У планах також проведення майстер-класів, творчих зустрічей з відомими й успішними людьми, поетичних, музичних, танцювальних вечорів, профорієнтаційних заходів, дебатів.

Фінансуватиметься «КУБ» коштом міського бюджету.

До речі, на Чернігівщині це не перший об’єкт молодіжної інфраструктури. Окрім корюківського «КУБу», діють Чернігівський обласний, Ніжинський міський, Добрянський селищний молодіжні центри, а також молодіжний культурно-дозвіллєвий простір Кіптівської ОТГ. Фахівці цих закладів спрямовують свою роботу на інтелектуальний та духовний розвиток молоді, реалізацію її творчого потенціалу, популяризацію здорового способу життя. Важливим елементом є національно-патріотичне виховання.

Розвиток молодіжної інфраструктури області на сьогодні визначено одним з пріоритетних напрямів. Він передбачає створення нових та підтримку існуючих дружніх для молоді просторів. Це ті об’єкти, де молоді люди можуть цікаво та з користю проводити свій час, отримувати там додаткові знання чи навички. Тобто йдеться про неформальну освіту, про можливості розкриття лідерського потенціалу: чи то через опанування проєктного менеджменту, через навчання взаємодіяти в команді тощо.

Схожі матеріали (за тегом)