|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:16 | 03.28.2024

Третина зареєстрованих безробітних — молодь

У Чернігівській області протягом минулого року на обліку в службі зайнятості перебували 9,8 тисячі громадян віком до 35 років, повідомляють в обласному центрі зайнятості. Це майже 30% від загальної кількості безробітних.

З них 90% до реєстрації у службі зайнятості мали професійний досвід, зокрема у сільському, лісовому та рибному господарствах, у сфері державного управління й оборони, торгівлі та ремонту, переробній промисловості тощо. Решта (10%) — громадяни, які з різних причин не були зайняті більше року, а також випускники навчальних закладів.

Так, упродовж 2019 року послугами служби зайнятості скористалися 377 випускників, з яких більшість (292 особи) закінчили виші, 79 — випускники професійно-технічних навчальних закладів.

За направленням обласної служби зайнятості торік роботу отримали 2,8 тисячі безробітних молодих громадян. Крім цього, до офіційного працевлаштування 602 особи проходили професійне навчання на замовлення роботодавців, більше тисячі — залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

На початок цього року на обліку в службі зайнятості налічувалось 2,9 тисячі безробітних віком до 35 років, що на 12% менше проти аналогічного періоду 2019-го.

Схожі матеріали (за тегом)