|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:43 | 04.16.2024

Зупинки — не сміттєзвалища!

Ось таке справжнє сміттєзвалище дорожники час від часу прибирають на зупинці Дніпровське на автомобільній дорозі Р-56 Чернігів-Пакуль-КПП «Славутич»-Чорнобиль.

zupinki1

За короткий час люди засмічують павільйон знову. Нещодавно дорожники тут ще раз навели лад.

zupinki2

Нагадуємо, що улітку Служба автодоріг спільно з екоінспекцією та поліцією здійснювали рейди на порушників, що перетворюють зупинкові комплекси на автомобільних дорогах Чернігівської області на сміттєзвалища. Під час перевірки кількох водіїв, що піймалися на гарячому,  було притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення вимог Закону України «Про відходи» на суму 1530 грн.

Шановні водії та пасажири, жителі та гості Чернігівської області, ще раз нагадуємо: зупинкові комплекси не є санкціонованими полігонами для збору побутових відходів. Викидати цілі стоси зі побутовим чи будівельним сміттям тут не можна, це заборонено законом. Засмічення зупинкових павільйонів, узбіч автошляхів та місць відстою транспортних засобів псує санітарно-естетичний вигляд доріг, а також шкодить довкіллю. Просимо викидати тверде побутове сміття лише у санкціонованих для цього місцях, організованих комунальними підприємствами та органами місцевого самоврядування.

Схожі матеріали (за тегом)