|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:18 | 03.28.2024

«Земельна реформа в Україні»

Цій темі була присвячена всеукраїнська відеоконференція, яка відбулася15 січня, під керівництвом заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького.

Від Чернігівської області участь у заході взяли заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Ткалич, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Чернігівської області Іван Якуб та представники об’єднаних територіальних громад області.

1apkkonfa

Тарас Висоцький презентував редакцію другого читання законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» №2178-10.

Презентація "Земельна реформа в Украі?ні"

Наразі купувати земельні ділянки зможуть громадяни України, юридичні особи України, учасниками яких є лише громадяни України, територіальні громади та держава. До референдуму заборонено купувати українську землю іноземцям і особам без громадянства.

Також, законопроєктом передбачені такі норми: концентрація земель в одних руках складає до 10 тис. га, зафіксовано мінімальну ціну на земельну ділянку, банки не зможуть купувати землю, а братимуть лише під заставу, частина коштів від продажу земель державної та комунальної власності піде на створення Фонду розвитку сільських територій.

Фермерські господарства зможуть купувати земельні ділянки без аукціону за ціною нормативної грошової оцінки, а також з розстрочкою до 7 років.

Схожі матеріали (за тегом)