|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 4:22 | 04.19.2024

Прикордонники пильнують: затримано бракон’єрів та грабіжника

Сьогодні вночі, прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Дніпровське» реалізовано інформацію місцевих жителів про незаконний промисел.

1abobry

В ході огляду місцевості, на березі Дніпра виявлено металевий моторний човен та трьох чоловіків.  В човні виявлено знаряддя для забороненого лову, а саме  ультразвуковий прилад «SAMUS», незаконно здобуту рибу та двох бобрів. В автомобілі виявлено 2 мисливські рушниці з документами. Правопорушниками виявилися два жителя Славутича та один Чернігова.  В діях чоловіків вбачаються ознаки кримінальних правопорушень за статтями 248 «Незаконне полювання» та частини 1 статті 249 «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального Кодексу України, про що направлено повідомлення до правоохоронних органів.

1arybaa5

Також, днями, прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Дніпровське», спільно зі співробітником рибоохоронного патруля, неподалік с. Василева Гута зупинив для перевірки мікроавтобус «Фольксваген».
В ході огляду автомобіля, яким керував 45-річний житель Чернігівського району, було виявлено ящики з річкової рибою, серед якої були сріблястий карась, судак, червонопірка та щука. Загальна вага риби склала 438 кг. Жодних документів на здобуту рибу у водія не було.
На водія складено документи про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 88-1 «Порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

1arybaa6


Крім того, на кордоні затримали розшукуваного злочинця. Вчора, в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нові Яриловичі», при перевірці прикордонним нарядом паспорту у 21-річного громадянина України, що слідував у якості пасажира на в’їзд до України автомобілі «Mersedes», відбулося спрацювання бази доручень правоохоронних органів України. Встановлено, що чоловік розшукується за скоєння злочинів передбачених частиною 2 статті 186 «Грабіж» та статтею 296 «Хуліганство» Кримінального Кодексу України. До останнього часу молодик переховувався на території Польщі. Після проведення необхідних заходів громадянин переданий співробітникам Національної поліції.

Олександр ДУДКО,

помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби підполковник

Схожі матеріали (за тегом)