|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:47 | 03.29.2024

Торік за корупцію до відповідальності притянуто 250 порушників

Запобігання і протидія корупції, у тому числі поза межами кримінального провадження, є одним із пріоритетних завдань держави, а відтак і органів прокуратури.

Відновлюючи рівень довіри суспільства, прокуратурою Чернігівської області на вказаному напрямі вжито заходів, направлених на об’єднання зусиль правоохоронних органів і свідомої громадськості, що дало позитивні результати.

Так, упродовж 2019 року за погодженням з прокуратурою області органами Національної поліції до суду направлено 348 протоколів вказаної категорії, що на 73 більше, ніж у 2018 році. До відповідальності притягнуто 249 (+49) правопорушників, на яких накладено стягнення в сумі майже 229 тис грн. 

Як інформує прес-служба прокуратури області, серед притягнутих: 63 працівники правоохоронних органів (лісової охорони – 20, поліції – 16, державної кримінально-виконавчої служби – 27), суддя, а також 13 державних службовців, з них 1 службова особа обласної державної адміністрації, 3 – районних, 3 працівники митниці, 2 податківця, 18 посадових осіб місцевого самоврядування (у тому числі 8 четвертої категорії, 1 – третьої).

До адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, у сфері земельних відносин притягнуто 3 осіб, у сфері довкілля – 20, освіти – 22. Встановлено 18 фактів порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

З метою виявлення і усунення причин та умов, що сприяли порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», органами прокуратури області внесено 61 подання про проведення службових розслідувань. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 51 посадову особу.

За позовом прокуратури судом визнано незаконним прийняте за наявності конфлікту інтересів рішення однієї з місцевих рад про надання особі дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність.

За умов триваючого реформування правоохоронної системи держави органи прокуратури спільно з іншими спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції продовжують виконувати свої завдання.

Схожі матеріали (за тегом)