|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:50 | 03.29.2024

Почалася реєстрація на пробне ЗНО

3 січня розпочалася реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яка триватиме до 24 січня. Кожен бажаючий має змогу скласти пробний тест із двох предметів.

Зареєструватися для участі в пробному ЗНО можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти, відповідного свого регіонального центру. Пробне оцінювання відбудеться наприкінці березня. З української мови і літератури 21 березня, з історії України, з математики, з біології, з географії, з фізики, з хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 28 березня. У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест лише з одного навчального предмета.

До речі, пробне ЗНО є платним. Ціна коливається від 138 до 150 гривень залежно від регіону. На Чернігівщині учаснику доведеться заплатити 150 гривень за один предмет.

У Центрі оцінювання якості освіти зазначають, що результати такого тесту нікуди не зараховують. Вони мають просто ознайомити абітурієнтів з стандартизованими тестами, підготувати їх психологічно, навчити ефективно розподіляти час та оцінити рівень навчальних досягнень. Окрім цього, учасники потім матимуть можливість дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, які будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)