|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:30 | 04.17.2024

Діють п’ять мультифункціональних майданчиків

Днями на території менської школи імені Т.Г. Шевченка, а також бахмацької школи № 1 відкрили багатофункціональні спортивні майданчики для занять щонайменше чотирма ігровими видами спорту. Подібні об’єкти також функціонують у Семенівці, Корюківці та Снов’янці Чернігівського району. До кінця року має запрацювати ще один у Ніжині.

Площадки мають спеціальне покриття, розмітку для різних ігрових видів спорту та необхідне обладнання, що відповідає правилам проведення змагань.

Якісне покращення спортивної інфраструктури стало можливим завдяки бюджетній програмі на умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Так, цьогоріч для будівництва шести мультифункціональних майданчиків для занять мініфутболом, волейболом, гандболом і баскетболом держава виділила області 4,7 мільйона гривень.

1amaydanc

Крім того, за рахунок іншої програми – «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» на Чернігівщині у 2019-му профінансовано облаштування 11 футбольних майданчиків зі штучним покриттям загальною вартістю понад 16 мільйонів гривень, з яких близько 8 мільйонів – кошти державного бюджету.

Оновлення матеріально-спортивної бази сприятиме залученню молоді у громадах до занять фізкультурою та спортом, тим самим мотивуватиме їх вести здоровий спосіб життя.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)