|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 1:59 | 03.29.2024

Із забудовника стягнули майже третину мільйона

За втручання прокурора із забудовника стягнуто 315 тис грн коштів пайової участі для розвитку інфраструктури міста Мена

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді прокуратурою області вжито заходів представницького реагування до стягнення із забудовника пайового внеску на розвиток інфраструктури населеного пункту в сумі 315 тис грн.

Як інформує прес-служба прокуратури області, встановлено, що в місті Мена суб’єктом господарювання розпочато будівництво приміщення для здійснення підприємницької діяльності.

Згідно договору про пайову участь,  на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста забудовник мав перерахувати до місцевого бюджету 8% від вартості будівництва до 20.07.2018 у зв’язку із розстрочкою платежів.

Водночас, після завершення будівництва, введення об’єкта в експлуатацію та сплати лише першого платежу забудовник фактично відмовився від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань. За таких обставин прокурор звернувся з позовом до суду з вимогою перерахування забудовником до місцевого бюджету Менської міської ради 315 тис грн.

Надавши ґрунтовну оцінку доводам сторін, Господарський суд Чернігівської області визнав позов обґрунтованим та задовольнив, проте це рішення було оскаржено відповідачем в апеляційному порядку.

Дослідивши аргументацію сторін, постановою Північного апеляційного господарського суду у задоволенні апеляційної скарги відмовлено повністю.

Усвідомлюючи необхідність виконання рішення суду, відповідачем в добровільному порядку направлено листа до Менської міської ради з проханням надати реквізити  для перерахунку 315 353 грн коштів. Таким чином, бюджет міської ради буде поповнено на вказану суму. Подальша робота з цих питань триває.

Схожі матеріали (за тегом)