|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:52 | 03.19.2024

Підготовка до масового вивільнення держслужбовців

Служба зайнятості напрацьовує алгоритм дій при вивільненні держслужбовців

Служба зайнятості готується до масового вивільнення працівників райдержадміністрацій та інших органів влади, аби завчасно допомогти таким людям спланувати подальшу кар’єру і уникнути безробіття. Так, 8 листопада в Чернігівському обласному центрі зайнятості було проведено тренінг для керівників та фахівців профільних відділів з метою формування навичок роботи з  державними службовцями, які підпадають під скорочення.

1azaybist

«Ми не чекаємо, коли людей звільнять, і вони прийдуть до служби зайнятості реєструватись як безробітні, а починаємо діяти на випередження, - говорить директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. – Наразі фахівці служби напрацьовують алгоритм дій і, застосовуючи доступні нам форми роботи, будемо допомагати кожному співробітнику, який підпадає під скорочення, максимально швидко знайти свою нішу на ринку праці ще до звільнення».

Під час тренінгу, щоб розуміти з ким доведеться працювати, фахівці служби зайнятості складали типовий портрет звільненого державного службовця, визначали навички, здібності та вміння, які найкраще вирізняють цих людей серед інших осіб на ринку праці, ступінь їх мотивації та готовності до змін. 

Потім на конкретних прикладах були проаналізовані і визначені форми роботи з вивільненими особами і обговорені можливі варіанти їх працевлаштування. Подібні тренінги будуть проведені в усіх структурних підрозділах обласного центру зайнятості.

Валентина Федусь

Схожі матеріали (за тегом)