|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:32 | 03.19.2024

Італійські подарунки медзакладам Чернігівщини

Минулого тижня італійці подарували автомобілі швидкої допомоги Чернігівському медичному центру сучасної онкології та Корюківській центральній районній лікарні. І хоча це не нові машини, але вони – в ідеальному стані і мають таке комплектування, про яке наші лікарі тільки мріють.

Цього разу італійці пригнали дві машини швидкої допомоги: одну для Корюківської центральної районної лікарні, іншу – для Чернігівського медичного центру сучасної онкології. «Швидкі» вже пройшли тестдрайв нашими дорогами, адже представники асоціації переганяли їх самостійно, по черзі сідаючи за кермо.

Італійська делегація прибула на чолі з головним радником Посольства Італії в Україні Крістофаро Маттсо і президентом асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Кріппо Армандо. Їх супроводжувала голова ГО «Дитячий фонд Чернігівщини» Валентина Хуторненко.

1askora2

«Дитячий фонд Чернігівщини», з яким ми вже довгий час співпрацюємо, порадив подарувати одну «швидку» в Корюківську районну лікарню, а іншу – в Чернігівський онкоцентр. Ці дві машини швидкої допомоги донедавна працювали в італійських лікарнях, – говорить президент асоціації «Кассаго кличе Чорнобиль» Армандо Кріппо. – Та після того, як у ці лікарні купили нові карети «швидкої», то ці вирішили подарувати в Україну. Машини 2003-2004 року випуску, вони в чудовому стані, мають гарну комплектацію: зручні ноші для переміщення хворого та кисень для дихання. Навесні ми плануємо привезти в Україну ще дві карети швидкої допомоги».

1askora

За словами виконувача обов’язків директора Чернігівського обласного онкоцентру Юрія Шеня, ця машина дуже добре підсилить їх автопарк, бо чимало «швидких», на яких доводиться возити пацієнтів онкоцентру, вже старі.

«Наші італійські друзі пригнали автомобіль, який буде допомагати нам в роботі, – говорить Юрій Шень. – Він в гарному, абсолютно робочому стані. Цей автомобіль придатний для того, аби виконувати саме спецтранспортування тих пацієнтів, які цього потребують».

У Корюківці гостей зустрічали генеральний директор КНП «Корюківська ЦРЛ» Сергій Пивовар, голова Корюківської РДА Олексій Мірошніченко, начальник управління здоров’я Чернігівської ОДА Петро Гармаш і генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко.

1aKoryuk103

Італійці урочисто передали колективу медичний автомобіль Peugeot. Карета швидкої допомоги – це третій медичний транспортний засіб, який європейські друзі подарували корюківській лікарні. Попередні – Fiat і Peugeot – надійшли у якості гуманітарної допомоги у 2014 і 2015 роках.

Італійська асоціація «Кассаго кличе Чорнобиль» давно підтримує дружні відносини з Корюківською райлікарнею. Минулого року вони подарували обладнання для пологового відділення: веносканер, білітест і лампу для фототерапії.

Марія ПУЧИНЕЦЬ, Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)