|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:55 | 03.29.2024

"Зекономив" 4 мільйони на податках і зборах

Прокуратурою області до суду направлено кримінальне провадження за фактом несплати фізичною особою-підприємцем податків та зборів на загальну суму понад 4 млн грн.

1aPodati1Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у великих розмірах (ч. 2 ст. 212 КК України).

Як встановлено, упродовж 2015 - 2017 рр. фізична особа-підприємець міста Чернігова умисно ухилився від сплати податку на додану вартість та військового збору з доходу від здійснення підприємницької діяльності, що призвело до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів у великих розмірах.

У результаті таких дій, інформує прес-служба прокуратури області, державним інтересам завдано збитки на суму понад 4 млн грн, що більше ніж у 5000 разів перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.

Зібраними доказами винуватість фізичної особи-підприємця підтверджена, у зв’язку з чим обвинувальний акт направлено до суду. З метою забезпечення відшкодування заподіяних державі збитків прокурором заявлено цивільний позов про стягнення коштів на загальну суму 4,057 млн грн.

Схожі матеріали (за тегом)