|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:48 | 03.28.2024

"Газовий урок" влаштували учні школи

Чернігівська поліція встановила осіб, які розприскали газ в школі, повідомив сектор комунікації поліції області.

1gazosСпівробітники Чернігівського відділу поліції провели низку заходів, які допомогли їм встановити, хто вчора розприскав газ у школі №21. Як виявилося, двоє школярів 2008 року народження знайшли газовий балончик у вкопаному в землю колесі неподалік навчального закладу. Знахідка їх так зацікавила, що вони вирішили перевірити, що буде, якщо застосувати балончик. Отже, перебуваючи в шкільному туалеті, вони натиснули на кнопку балончика.

Газ швидко розійшовся по школі. Це призвело до того, що 771 дитину, яка перебувала на навчанні, довелося евакуювати. З них дев’ятеро вимушені були звернутися по допомогу до лікарів. Станом на ранок 12 жовтня у лікарні ще залишаються четверо школярів. Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частино 1 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

Законодавство передбачає за таке правопорушення накладання штрафу до 17000 гривень, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років.

Схожі матеріали (за тегом)