|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:20 | 04.16.2024

Затримано групу крадіїв та перервано канал психотропів

В Чернігові поліція затримала групу квартирних крадіїв та кур’єра-гастролера з психотропами

Досвідчені оперативники одразу відзначили характерний почерк, який об’єднував серію скоєних у Чернігові злочинів.

Лиходії використовували набір відмичок, за допомогою якого потрапляли всередину помешкань. Злодіїв у першу чергу цікавили гроші, коштовності і техніка. Здобич потім збувалася в ломбардах міста.

В результаті проведеної оперативної комбінації кримінальна поліція вийшла на слід зловмисників і затримала групу уродженців країн Кавказу. Один з них вже має за плечима судимість та водночас перебуває під слідством за інші аналогічні злочини.

1police

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих вилучені речі й цінності, викрадені в ході раніше скоєних злочинів. Поліція також вилучила автомобіль зловмисників.

Правоохоронці проводять комплекс заходів зі встановлення причетності цих осіб до аналогічних злочинів, призначено ряд експертиз.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.


Поліція Чернігова перервала шлях партії сильнодіючих препаратів до збувачів
Слідчі Чернігівського відділу поліції оголосили про підозру зловмиснику, затриманому з двома пакетами сильнодіючих таблеток психотропної дії.

Під час патрулювання Чернігова правоохоронці звернули увагу на підозрілого чоловіка, який почав нервувати при появі поліції. Як тільки службовий автомобіль направився в бік незнайомця, той кинувся навтьоки.

Добре треновані патрульні не лишили утікачу жодного шансу. Причина такої знервованості розкрилася швидко – під курточкою чоловік тримав два об’ємних пакети з таблетками. Правоохоронці припустили, що це добре «відомі» на вулиці сильнодіючі медикаменти, які вживають наркозалежні.

Експертиза підтвердила здогадки поліцейських. Обидва пакети містили препарати, які продаються виключно за рецептом і мають сильну психотропну дію.

Зловмисником виявився гастролер з Черкаської області. Поліцейські оголосили йому про підозру та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, також вилучено його легковик.  

Наразі інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та за частиною 4 статті 321 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

Максимальне покарання, передбачене законом — до десяти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

За інформацією сектору комунікації поліції Чернігівської області

Схожі матеріали (за тегом)