|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:51 | 03.28.2024

Злочини і покаранння: грабіж, ДТП, викрадення авто

За  крадіжки та грабіж на Чернігівщині чоловік сидітиме за ґратами 4 роки

Прокурором доведено у суді вину 30-річного жителя Ніжинського району, який обвинувачувався у вчиненні крадіжок та грабежу (ст. ст. 185, 186 КК України).
Раніше судимий обвинувачений упродовж 2017-2018 років скоїв ряд кримінальних правопорушень проти власності. Чоловіку вдалось викрасти 5 мобільних телефонів, грошові кошти та інші речі.
У ході судового розгляду зловмисник свою винуватість у вчиненому визнав частково, проте така позиція обвинуваченого розцінена прокурором та судом як спроба уникнути кримінальної відповідальності.
Водночас, докази, надані прокурором, суд визнав належними та допустимими, а їх сукупність такими, що узгоджуються між собою та підтверджують пред’явлене обвинувачення.
Відтак, за вчинені злочини чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі.

7 років позбавлення волі за заволодіння транспортним засобом та інші злочини

До 7 років позбавлення волі вироком колегії суддів Чернігівського районного суду засуджено жителя Броварського району, який умисно незаконно заволодів транспортним засобом, вимагав та викрав важливі особисті документи, а також вчинив крадіжку майна потерпілого (ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 357, ч. 1 ст. 185 КК України).
Прокурором у суді доведено, що чоловік, знаходячись у гостях у свого троюрідного брата, наніс своєму родичу ряд тілесних ушкоджень, які є небезпечними в момент заподіяння. В такий спосіб обвинувачений намагався схилити потерпілого добровільно віддати ключі від автомобіля марки ВАЗ 2107, а також документи, які посвідчують право власності на транспортний засіб. Наостанок зухвалий родич прихопив із собою 2 телефони та зник з місця події.
У ході судового розгляду зловмисник свою вину у вчиненому не визнав, проте його винуватість підтверджена сукупністю досліджених в судовому засіданні показів свідків та доказів, наданих прокурором.
Відтак, за вчинені злочини обвинуваченого засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дорожньо-транспортна пригода у стані алкогольного сп’яніння

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).
Встановлено, що у червні 2019 року водій автомобіля «Audi-A4» перевозив п’ятьох пасажирів, при цьому не мав посвідчення водія та знаходився у стані алкогольного сп’яніння.
У селі Петрівка Сновського району здійснив наїзд на відбійник та в подальшому у придорожні дерева. У результаті дорожньо-транспортної пригоди 23-річний пасажир помер на місці пригоди.
Наразі досудове розслідування стосовно обвинуваченого завершено, обвинувальний акт направлено до суду.
Чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.

За інформацією прес-служба прокуратури Чернігівської області

Схожі матеріали (за тегом)