|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:56 | 03.29.2024

Коментар прокуратури щодо ДТП із депутатом

Засоби масової інформації приділяють підвищений суспільний інтерес до обставин дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 10 вересня 2019 року за участю депутата Чернігівської міської ради.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Водія автомобіля, що здійснив наїзд на пішохода, затримано  за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення 11 вересня 2019 року.

Водночас, згідно з матеріалами кримінального провадження, особу затримано з порушенням вимог ст. 208 КПК України, достатніх доказів для повідомлення водієві про підозру не зібрано. 

Після дорожньо-транспортної пригоди водій залишився на місці до прибуття слідчо-оперативної групи та карети швидкої допомоги, але слідчим Чернігівського відділу поліції його затримано тільки через 15 годин після події. 

У провадженні не призначено експертизу технічного стану транспортного засобу, автотехнічну експертизу, судово-медичну експертизу, не проведено слідчі експерименти з учасниками та свідками ДТП.

Одночасно інформуємо, що злочин, передбачений ст. 286 КК України, характеризується необережною формою вини.

За останні 5 років вчинено 533 кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2, ч. 3 ст. 286 КК України. При цьому слідчими поліції затримувалося лише 19 осіб, шістьом з яких у подальшому слідчими суддями обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування триває. 

Задля забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування матеріали кримінального провадження передані в слідче управління ГУНП у Чернігівській області, процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура Чернігівської області.

За результатами отриманих висновків експертиз та проведення комплексу інших слідчих (розшукових) дій у кримінальному провадженні буде прийнято законне процесуальне рішення.

Прокурори у вказаній справі, забезпечуючи виконання завдань кримінального провадження, діють виключно у порядку та у спосіб, передбачений кримінальним процесуальним законодавством, не застосовуючи вибіркового підходу до будь-кого.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Схожі матеріали (за тегом)