|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:11 | 04.19.2024

Складів з агрохімікатами біля Калинівки не буде

Газета «Чернігівщина» у №34 від 22 серпня 2019 року вже писала про наміри ПП «Агропрогрес» побудувати склади біля села Калинівка, що на Носівщині, нібито для зберігання власної продукції.

Під час громадських слухань мешканці з даного населеного пункту та сусідніх висловили недовіру аграрію, мовляв, ніколи не повірять, що підприємець викупив земельну ділянку і будуватиме склади для зберігання зерновідходів прямо на злітній смузі, а поряд ще й буритиме свердловину – для потреб пожежної машини. Так, про всяк випадок… 

1S11elyany

Громаду, насамперед, турбувало питання: а чи не збираються орендарі зберігати тут агрохімікати та готувати з них суміші для обробки своїх посівів. На громадських слуханнях було гаряче і кожен виступаючий висловлював своє категоричне «ні» будівництву. Насамкінець учасники зібрання створили та затвердили склад погоджувальної комісії, до якої увійшли представники усіх зацікавлених сторін, а також відповідних районних служб.

Наступне засідання погоджувальної комісії відбулося вже в стінах районної державної адміністрації за участю керівника ПП «Агропрогрес» Михайла Шумейка. Утім, і цього разу присутніх не переконали жодні аргументи, які наводив Михайло Якович, захищаючи зазначений вище проект будівництва комплексу. Надто після того, коли керівник і справді не відкинув можливості тимчасового зберігання на території майбутніх зерноскладів, скажімо так, специфічних товаро-матеріальних цінностей. Люди настояли на своїй позиції, аргументуючи тим, що їх більше цікавить здоров’я та благополуччя дітей та онуків, аніж чиїсь бізнесові інтереси. Таким чином було ухвалено рішення про заборону будівництва комплексу на території Калинівської сільської ради.

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)