|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:35 | 03.28.2024

Cлужба зайнятості розвиває потенціал своїх працівників

Фахівці служби зайнятості вдосконалюють навички проведення тренінгів та консультування безробітних

1zaynyatПостійне спілкування з людьми, більшість з яких переживають не найкращі часи внаслідок безробіття, вимагає від фахівців служби зайнятості оволодіння новими методами роботи, підвищення власної компетенції та безперервного самовдосконалення. Тому Чернігівська обласна служба зайнятості постійно розвиває потенціал своїх працівників. Так, 10 вересня в обласному центрі зайнятості розпочався триденний тренінг на тему «Формування навичок проведення тренінгових та інтерактивних занять. Психологічні особливості індивідуального консультування клієнтів державної служби зайнятості». Тренерами стали психологи Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка.
Робота була націлена на формування навичок проведення тренінгів та інших заходів для безробітних з тренінговими та інтерактивними елементами, розширення знань фахівців щодо ведення індивідуальних консультацій, формування вміння визначати психологічні типи клієнтів, щоб враховувати їх під час спілкування.
І хоча присутні на навчанні фахівці служби зайнятості мають досвід проведення тренінгів та консультацій, за словами заступника директора Чернігівського обласного центру зайнятості Сергія Роговця, отримані нові навички та знання неодмінно знадобляться працівникам у щоденній роботі з клієнтами і сприятимуть налагодженню взаємної комунікації між ними.
За допомогою тематичних дискусій, різних вправ та міні-лекцій, роботи в групах фахівці служби зайнятості вчилися організовувати та вести тренінгові заняття, правильно готуватися до них, встановлювати контакт з аудиторією, виробили алгоритм роботи зі «складними» клієнтами тощо. На прикладі тренінгу «Знайдемо роботу разом!» були відпрацьовані методи, що сприяють підвищенню мотивації клієнтів служби зайнятості до пошуку роботи, формуванню в них впевненості у власних силах, та усвідомленню своїх професійних здібностей.
Також фахівці служби зайнятості дізналися, як створювати довірливу атмосферу взаємодії з безробітними, слухати, чути та розуміти свого співрозмовника, формулювати запитання, перефразовувати їх для уточнення інформації, регулювати власні емоції.
Інтерактивна форма заходу дозволила кожному присутньому поділитися своїми думками та досвідом, а дружня атмосфера в групі сприяла глибокому аналізу себе та розумінню шляхів удосконалення своєї роботи.

Валентина Федусь

 

Схожі матеріали (за тегом)