|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:27 | 04.18.2024

Співало село до пізньої ночі

В мальовничому Івангородському, на Ічнянщині, чудово пройшло свято села.

Зібралося багато мешканців, зокрема у красивих українських вишиванках, із квітами. Настрій у людей був піднесений. Відкрив свято староста села Олександр Лікаренко, який щиро подякував ТОВ «Івангородське» і його очільнику Андрієві Реві за допомогу в організації цього чудового дійства. Це – дуже важливо! Адже відроджуються народні традиції та обряди. І саме такі народні свята об’єднують земляків і надихають на добрі справи. Отець Андрій, священик Святодухівської церкви, яка відроджується завдяки благодійній допомозі меценатів – земляків-івангородців, благословив це прекрасне свято.

Ivang1

Виступає цвіт села

Депутат обласної ради, уродженець Івангорода Юрій Болоховець запевнив, що й надалі вірно служитиме громаді села, докладатиме всіх зусиль на благо жителів. А молодий, 25-річний, керівник ТОВ «Івангородське» Андрій Рева у своєму привітанні сказав, що хоч він і мешкає зараз у Києві, однак саме в рідному селі почувається особливо щасливим, і йому тут найкраще працюється – на дорогій серцю батьківській землі.

Ivang3

Організатори свята

Учасники свята урочисто поклали квіти героям-землякам, які загинули на сході держави, мужньо захищаючи Україну.

Ivang2

Квіти землякам-захисникам України

Жителі влаштували чудовий концерт, де проникливо лунали народні та сучасні українські пісні, були іскрометні танці, діти гарно декламували вірші. Також розігрувалася безпрограшна лотерея – тобто всі її учасники отримали призи.

Ivang4

Родинне дерево івангородців

Люди із задоволенням відпочивали, спілкувалися. Село співало до пізньої ночі!

 Микола ОЛЕКСІЄНКО, фото автора

Схожі матеріали (за тегом)