|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:08 | 04.17.2024

Хенд-мейд для безробітних на Яблучний Спас

19 серпня відзначається друге велике свято серпня – Преображення Господнє, а ще по-народному Яблучний Спас, Другий Спас або, як його ще називають, Спас на горі, Середній Спас.

Цього дня в рамках культурно-просвітницького проекту «Збережемо традиції предків» в Варвинській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості провели інформаційний семінар на тему «Три серпневі Спаси: традиції святкування в Україні». Привітати безробітних зі святом та презентувати свої вироби на захід завітали місцеві майстри.

Varva 1

Лариса Шпетна в'яже гачком від самого дитинства, а не так давно  вирішила перетворити улюблене хобі на власний невеличкий бізнес.

— В'язання гачком завжди залишалося модним і користувалося популярністю. А нині, коли повернулася мода на ручну роботу – хенд-мейд, рукоділля, як ніколи, актуально, - ділиться майстриня. Зв'язати гачком можна безліч всього: стильний одяг, речі для затишку будинку (пледи, занавіски, серветки, килимки тощо), іграшки і навіть взуття.

— Вміючи робити щось своїми руками, жінка отримує можливість підзаробити, - запевняє  Раїса Крипченко. - Прикраси, які  вона створює з бісеру, дивовижні, з ними можна сформувати будь-який жіночий образ — романтичний і діловий, вінтажний і cучасний. “Я ніколи не нав’язую людині свої вироби. Вважаю, що це зайве. Бо для мене головне – не продати роботу, а подарувати радість, поділитися частинкою тих відчуттів, які маю сама.

Varva2

Для виготовлення саморобних м'яких іграшок сьогодні майстри знаходять нові матеріали – це може бути мішковина, помпони і навіть колготки. Зворушливі малюки, рожевощокі пупси, веселі гноми і янголята - ляльки з колготок бувають найрізноманітнішими. Такі вироби були презентовані на заході від майстрині Світлани Поети. 

Шкіряних справ майстер – так у Варві називають Сергія Левуна, який власноруч виготовляє ексклюзивні речі: гаманці, ключниці, сумки, ремені,  візитниці, чохли для телефонів тощо. Найчастіше замовляють гаманці та ремені.

Отож, як бачимо, досвідом з безробітними ділилися натхненні своєю справою, які володіють умінням втілювати душевну енергію у свої витвори. Серед переваг заняття рукоділлям називають самостійність та відсутність прив’язки до робочого місця, попит і досить високу ціну виробів ручної роботи. А ще вони радили перетворити хобі на улюблену роботу, яка приносить стабільний дохід.

За інформацією Чернігівського ОЦЗ

Схожі матеріали (за тегом)