|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:59 | 03.28.2024

Змагання на кращий танковий взвод

На Чернігівщині на базі загальновійськового полігону продовжується конкурс танкових взводів на першість Сухопутних військ Збройних Сил України.

tank1

У другий день змагань конкурсанти провели "танкову карусель", водіння на точність та виконання нормативів з медичної підготовки. 

Кожна команда бачить перед собою не противника, а професіонала – діляться враженнями конкурсанти, - усі пройшли відповідну підготовку не тільки у навчальних частинах, а й мають досвід ведення активних бойових дій, що дуже позитивно впливає на злагодженість дій екіпажів та взводу в цілому. 

Особливостями вправи "танкова карусель" є постійний вогневий вплив на противника у поєднанні з маневрами бойових машин на умовному полі бою, а також своєчасне виявлення та ураження цілей. Максимальна відстань ураження мішеней становить 1800 метрів.

tank2

Особливостями виконання вправи водіння є те, що механік-водій виконує вправи, керуючись тільки командами командира танку із закритими приладами спостереження. Загальна протяжність маршруту з водіння становить 2 км. 

За словами членів суддівської колегії, визначити переможців можна буде лише після підрахунку балів усіх етапів змагань. Тож інтрига переможця конкурсу зберігатиметься до останнього дня.

Зазначимо, що серед танкових взводів 4-х оперативних командувань буде визначено кращий підрозділ, який вийде у наступний етап змагань на першість Збройних Сил України.  

Віталій Кирилов, пресцентр ОК "Північ"

Схожі матеріали (за тегом)