|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:00 | 04.16.2024

Судитимуть вбивцю дружини та наркодилера

Прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який забив дружину до смерті

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України  (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в ніч з 06.05 на 07.05.2019 в одному з будинків в смт. Куликівка  розпочалася сварка між подружжям. Чоловікові забракло слів та він почав наносити удари дружині по всьому тілу, зокрема завдав не менше дев’яти ударів по голові, чим спричинив останній тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, саден, синців, субдурального та субарахнаїдальних крововиливів, які мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя в момент спричинення. Через два дні дружина померла за місцем мешкання. Також з’ясувалося, що кривдник жінки неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Наразі обвинувальний акт передано до суду. Остаточне рішення у справі прийме суд, на яке обвинувачений буде чекати під вартою. Примітка: за ч. 2 ст. 121 КК України передбачено безальтернативне покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років

Продав амфетаміну на сто тисяч

Завдяки належному процесуальному керівництву прокурорів регіональної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно чоловіка, який займався незаконним розповсюдженням психотропних речовин. Як з’ясувалося, 40-річний мешканець Чернігівщини здійснював збут психотропної речовини – амфетаміну в особливо великих розмірах. Лише за результатами ряду проведених правоохоронцями заходів вдалося задокументувати збут 400 грамів психотропної речовини, яка в перерахунку на амфтамін основу містила 77,722 г. За ці психотропи зловмисник отримав 100 тис грн. Крім того, в ході обшуку автомобіля обвинуваченого було виявлено та вилучено ще 2 поліетиленові пакетики з амфетаміном. У ході досудового розслідування чоловіку повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 309 КК України скеровано до Чернігівського районного суду для розгляду по суті.

 

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури та прес-служба прокуратури області

 

Схожі матеріали (за тегом)