|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:43 | 03.29.2024

На 210-му окрузі переможця не оголошено, подають апеляції

Апеляційні скарги подаватимуть кандидат у народні депутати від 210 округу Сергій Коровченко та голова 210 ОВК Оксана Соколовська.

Чернігівський окружний адміністративний суд зобов’язав 210-ту ОВК визнати недійсними результати голосування на дільниці у геріатричному пансіонаті у селі Часнвці Козелецького району. Таке рішення оприлюднили сьогодні, засідання пройшло увечері 10-го серпня. Про це UA:Чернігів сказала прес-секретар суду Алла Бобрушко. Позов подав кандидат у народні депутати за 210-м виборчим округом Борис Приходько.

Він оскаржував результати виборів на цій дільниці через те, що, з його слів, до списку виборців включили людей, які померли. В геріатричному пансіонаті зареєстровано 190 виборців. Різниця в голосах між Борисом Приходьком та іншим кандидатом від округу Сергієм Коровченком, після всіх проведених перерахунків – 98 голосів.

Адвокат Приходька Микола Торбєєв каже, перерахунку на цій дільниці вони не вимагали, лише визнати результати виборів на ній недійсними. З його слів, це може істотно вплинути на результати голосування. Микола Торбєєв, адвокат Бориса Приходька: «За наслідком дослідження всіх фактичних матеріалів, зокрема і списків виборців, було встановлено ряд грубих порушень. Зокрема, було виявлено, що голосували за мертвих, голосували за людей, яких взагалі не було того дня на дільниці, голосували невідомі. Тобто фактично було зневільовано вибір людей за рахунок фальсифікації голосів виборців.»

Голова чернігівського осередку комітету виборців України Володимир Андрійченко каже, якщо на цій дільниці вибори визнають недійсними, то перемогу може отримати Борис Приходько. Зі слів Андрійченка, на дільниці у геріатричному пансіонаті за Сергія Коровченка проголосували 138 виборців.

Володимир Андрійченко, голова чернігівського осередку комітету виборців України: «На цій дільниці є аномально висока кількість голосів за одного з кандидатів. Відповідно, вона викликає сумніви про те, що ці виборці свідомо робили цей вибір. Якщо на цій дільниці будуть скасовані вибори, то переважну кількість голосів матиме Борис Приходько. Питання в тому, що остання інстанція – це Київський суд апеляційний, який має чи підтвердити, чи скасувати. Відповідно, від того залежить результат виборів.» Алла Бобрушко каже, рішення Чернігівського окружного адміністративного суду може бути оскаржене протягом двох днів в Шостому апеляційному адміністративному суді Києва. З її слів, станом на 16-ту годину апеляційна скарга не надходила.

Адвокат Сергія Коровченка Віктор Сурник каже, з рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду не згодні і будуть подавати апеляцію.

Віктор Сурник, адвокат Сергія Коровченка: «Суд Чернігівський окружний адміністративний зобов’язав окружну виборчу комісію визнати недійсними голосування на дільниці №740243. Тобто він хоче руками окружної виборчої комісії змінити переможця на 210-му одномандатному виборчому окрузі. Звісно, що кожен голос для Коровченка Сергія Володимировича – це не лише голос. А це кожна людина, яка стоїть за цим голосом.»

Голова 210-ї ОВК Оксана Соколовська зараз на засіданні Великої палати Верховної суду. Телефоном сказала, з рішенням також не згодна і буде подавати апеляційну скаргу. Оксана Соколовська, голова 210-ї ОВК: «Я не хочу говорити про рішення, яке не набрало законної сили. Я подаю апеляцію. Рішення абсолютно не обґрунтоване, неправомірне і з грубим порушенням матеріального і процесуального права. Це моя позиція.» Віктор Сурник каже, Сергій Коровченко звернувся до Державного бюро розслідувань з вимогою розслідувати бездіяльність ЦВК, яка не визнає його обраним народним депутатом. Нагадаємо, за результатами підрахунку 100% протоколів, у 210 окрузі перемагає самовисуванець Сергій Коровченко. Наразі у нього на 98 голосів більше, ніж у іншого самовисуванця Бориса Приходька. Це єдиний округ в Україні, де досі не оголошено обраного народного депутата.

Схожі матеріали (за тегом)