|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:57 | 03.28.2024

В Новгороді-Сіверському поліція вилучила арсенал боєприпасів

Житель райцентру незаконно зберігав удома різноманітну номенклатуру боєприпасів – від набоїв до мін і снарядів різних калібрів.

Кримінальна поліція отримала інформацію, що мешканець Новгорода-Сіверського зберігає у власному помешканні зброю та боєприпаси. Під час проведення санкціонованого обшуку в обійсті громадянина інформація підтвердилася.

bumben

Вибухотехніки виявили чимало боєприпасів часів Другої світової війни, зібраних господарем за допомогою металодетектора на місці боїв поблизу райцентру. Серед вилученого поліцією – кількасот гвинтівочно-кулеметних набоїв, 7 ручних осколкових гранат, 6 снарядів різних калібрів, 3 мінометні міни.

І хоча переважна частина боєприпасів мала видимі сліди корозії, вони становили реальну загрозу через достатні об’єми вибухівки всередині. Вилучені боєприпаси направлені на дослідження.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Схожі матеріали (за тегом)