|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:08 | 03.28.2024

На Козелеччині попрощалися з полеглими героями-захисниками

Прощання із загиблим бійцем старшим матросом Олександром Шарком — о 12:00 у селі Олбин Козелецького району, з матросом Владиславом Раком – о 14:00 у Козельці в Соборі Різдва Богородиці.

Рідні та близькі, військові, козелецька громада, всі жителі Чернігівщини вшановували героїв, які загинули, захищаючи незалежність і суверенітет України, наше мирне життя і спокій.

У Козелецькому районі 7, 8 та 9 серпня оголошено днями жалоби. На знак скорботи за загиблим приспущені Державні Прапори України з чорною стрічкою на будівлях підприємств, установ, організацій. Обмежено використання музики та проведення розважальних заходів.

Герої не вмирають!

 
Морський десант… Остання висадка… у вічність… 

Всю ніч вони їхали додому… Але, не так, як зазвичай їздять до батьківської хати – з квітами та подарунками для найрідніших… Цього разу найрідніші готувати квіти для них – для Воїнів…

Сьогодні двох синів Чернігівщини – військовослужбовців 36 окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського старшого матроса Олександра ШАРКА та матроса Владислава РАКА провели в останній шлях.

Під час «хлібного перемир’я», 6 серпня підступний ворог зробив єдиний постріл на догоду своїм кремлівським хазяїнам, внаслідок якого маємо чотирьох загиблих.

Воїнам було від 20 до 31 року. Це – солдат Сергій ШАНДРА із Вінницької області, матрос Василь КУРДОВ з Миколаївщини та, як ми писали раніше, - два морпіхи із Козелецького району – старший матрос Олександр ШАРКО і матрос Владислав РАК.

Земляків сьогодні поховали з усіма належними військовими почестями на Козелеччині: Олександра ШАРКА - в с. Олбин, Козелецького району, а Владислава РАКА – в самому Козельці.

У церемоніях прощання та поховання Воїнів взяли участь керівники органів державної влади та місцевого самоврядування, особовий склад Козелецького районного ТЦК та СП, представники командування Військово-Морських Сил України,товариші по службі і небайдужі мешканці району та області.

Царство Небесне, вічний спокій та світла пам’ять Вам, морпіхи…

pohorony

pohorony1

kladbish

Чернігівський обласний військовий комісаріат

Схожі матеріали (за тегом)