|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:08 | 03.28.2024

В області триває оздоровча кампанія

На початок серпня майже 50% від загальної кількості дітей на Чернігівщині отримали послуги з оздоровлення (близько 10,8 тисячі осіб) та відпочинку (майже 35 тисяч).

На це, як повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, використали з обласного бюджету 21,9 мільйона гривень, а також з бюджетів ОТГ, районів та міст — 17,1 мільйона. Залучені кошти – 6,4 мільйона гривень.

Особлива увага — дітям пільгових категорій. Зокрема, відповідними послугами забезпечено майже 2,3 тисячі дітей із сімей учасників АТО/ООС та 45 дітей загиблих бійців, понад 750 дітей з інвалідністю, 40 вихованців прийомних сімей та ДБСТ, близько 500 дітей внутрішньо переміщених осіб, більш ніж 7,5 тисячі малечі з багатодітних сімей.

Варто зазначити, що на постійному контролі у профільних структурах перебувають питання щодо дотримання вимог пожежної безпеки та санітарно-гігієнічних норм у місцевих дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. З цією метою неодноразово проводились комплексні перевірки. Цьогоріч в області працюють 16 позаміських оздоровчих закладів.

Ретельно планується і програма перебування дітей у цих закладах, обов’язковою складовою якої є національно-патріотичне виховання та профілактика булінгу. До речі, в області серед школярів досить популярні літні мовні школи, куди приїжджають працювати іноземні волонтери.

zdorovo

Схожі матеріали (за тегом)