|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:48 | 03.28.2024

Зайнятість: роботу знаходить той, хто її шукає

Мотивація на роботу плюс компетентна допомога = працевлаштування. Таку формулу пошуку роботи облрав для для себе чернігівець Іван.

robotaЗдобувши вищу освіту за спеціальністю «Екологія», він без зволікань звернувся до міського центру зайнятості. Під час першої співбесіди з кар’єрним радником (особистим помічником у пошуку роботи), клієнт повідомив, що не обмежує себе обраною спеціальністю, проте не зовсім орієнтується на ринку праці і тому не знає, з чого почати.

Слід зазначити, що така ситуація типова для багатьох клієнтів служби зайнятості. «Новачкам» буває складно визначити вектор своїх подальших дій. Виникає низка питань: В яких фахівцях зацікавлені роботодавці? Який рівень заробітних плат вони пропонують? Які вимоги до кандидатів висувають? Не володіючи ситуацією, досить складно оцінити свою затребуваність. Це призводить до зайвої втрати часу і зусиль, перетворюючи процес пошуку на «тест на витривалість». «Допомогти з цим розібратися – одна із першочергових задач, які постають перед кар’єрними радниками», - кажуть у службі зайнятості.

Звертаючись за допомогою до фахівців, Іван прагнув якомога швидше знайти роботу. Через відсутність актуальних пропозицій за спеціальністю, погодився розглянути всі можливі варіанти. Зважаючи не те, що на ринку праці досить затребуваною є професія водія, а у чоловіка виявилося водійське посвідчення, кар’єрний радник запропонував розглянути актуальні пропозиції від роботодавців.

Серед заявлених була і вакансія на ПАТ «Укрпошта» - підприємством якраз здійснювався набір водіїв для роботи на оновлених авто. Зацікавившись пропозицією, Іван одразу звернувся до роботодавця. Рішення про працевлаштування було прийнято протягом лічених днів.

З того часу минуло вже майже півроку. Іван задоволений своєю роботою. Каже: «Роботу знаходить той, хто її шукає, - так було написано на одному зі стендів в центрі зайнятості. Разом з кар’єрним радником я так і зробив.»

За інформацією обласного центр зайнятості

Схожі матеріали (за тегом)