|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 18:05 | 03.28.2024

Громади активно готують заклади освіти до навчального року

У Прилуках продовжується будівництво другого корпусу гімназії імені Георгія Вороного. Для завершення відповідних робіт Кабмін виділив 14 мільйонів гривень.

Наразі підрядник замовляє обладнання, необхідне для проведення навчального процесу: стільці, парти, столи, дошки, комп’ютерну техніку тощо. Крім того, проводиться благоустрій території. Серед наміченого — укладка другого шару асфальтного покриття, будівництво футбольного, волейбольного і баскетбольного майданчиків. На стадії завершення внутрішні оздоблювальні роботи.

Варто зазначити, що на території новозбудованого корпусу навчального закладу планують відкрити басейн (перший та єдиний у місті та районі). Тут будуть чотири доріжки шириною 1,8 метра і довжиною 25 метрів. Уже збудована сама чаша басейну, яку нині обкладають плиткою, а також проведена кількаразова гідроізоляція.

Наприкінці червня в Жуківській школі Куликівської ОТГ розпочали роботи із заміни вікон і дверей. Загальна вартість проекту — близько півтора мільйона гривень (субвенція з державного бюджету на формування інфраструктури). Основні роботи вже завершені. Власними силами планують пофарбувати фасади будівлі.

Створення належних умов у закладах освіти — один із пріоритетів і Кіптівської ОТГ. Так, 1,3 мільйона гривень державної субвенції спрямовано на комплексний капітальний ремонт опорного закладу освіти громади — Прогресівської школи. У планах — заміна підлоги, капремонт спортивного залу із перекриттям даху.                                  

А от у найбільшому селі Коропської об’єднаної громади — Атюші відкрили сучасне поле для мініфутболу зі штучним покриттям. У громаді кажуть, що подібних майданчиків у сільській місцевості Чернігівщини немає.

Схожі матеріали (за тегом)